Tular video 'hantu' berjubah putih di masjid, JPKK kampung kata itu hanya gurauan

Baru-baru ini telah tular sebuah klip video yang menyaksikan seorang wanita mengenakan pakaian serba putih berlegar-legar dalam masjid pada waktu malam.

Tular video 'hantu' berjubah putih

Ia menimbulkan pelbagai reaksi dari orang ramai berhubung video tersebut sehingga akhirnya Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) Banggol Peradong tampil dengan kenyataan menafikan kewujudan hantu di kampung tersebut.

"Kali petama saya lihat rakaman video berkenaan, memang terdetik rakaman itu sekadar suka-suka. Perkara tersebut juga langsung tidak dijadikan topik bualan penduduk setempat termasuk jemaah masjid."

-JPKK Banggol Peradong-

"Saya tahu itu gurauan..."

Susulan kejadian, beliau tidak putus-putus menerima panggilan daripada orang ramau terutama penduduk bersebelahan kampung untuk dapatkan kesahihan video tersebut.

"Bagaimanapun, saya meminta kerjasama barisan jawatankuasa masjid menyiasat daripada mana punca rakaman itu, sebelum kami dimaklumkan ada sesetengah pihak yang berniat untuk bergurau dan tidak menyangka rakaman itu tersebar."

-JPKK Banggol Peradong-

"Diaorang tak tahu bagaimana tersebar..."

Walaubagaimanapun, pihak yang bertanggungjawab merakam video itu mengaku mereka sekadar hendak bergurau dengan beberapa jawatankuasa yang ditugaskan membaik pulih kamera litar tertutup  (CCTV) di dalam masjid.

"Pihak terlibat mengaku sekadar buat rakaman untuk suka-suka, malah mereka tidak tahu tahu bagaimana rakaman itu boleh terlepas ke tangan pihak tak bertanggungjawab."

Anda masih keseorangan?

1,050,000 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen