“Kalau ramai ini menghantar, begitulah menyambutnya...” –Sebak ucapan ayah arwah 5 sekawan ketika solat jenazah

Oleh: Zuzu Yasmine

Beberapa hari lalu, kita semua dikejutakan akan berita menyayat hati pemergian lima orang pelajar Universiti Sultan Azlan Shah (USAS) yang terlibat dalam kemalangan Kilometer 245.2, Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah utara.

Ucapan sebak ayah arwah 5 sekawan.

Menerusi satu video dimuat naik oleh pengguna TikTok dikenali sebagai Nad Hanif memaparkan bapa salah seorang arwah lima sekawan memberi ucapan terima kasih pada mereka yang membantu menguruskan jenazah anaknya.

Mewakili waris-waris mangsa yang lain, bapa arwah juga turut terharu melihat kehadiran ramai rakan-rakan kampus yang sama-sama berada di solat jenazah berkenaan.

@nadhanif Semoga keluarga tabah. Allahu . Mengalir air mata , kami turuti merasai kesedihan keluarga mereka..#fypシ゚viral #kualakangsar #Usas #fyptiktok Semoga roh2 mereka di tempatkan di kalangan orang-orang yg beriman . Aamin 😭#fypdongggggggg ♬ original sound - Nad Hanif

“Saya rasa ini yang terbaik yang pernah dilihat sebelum jenazah masuk alam kubur. Kalau banyak ini, ramai yang menghantarnya. Begitulah yang menyambutnya,” luahnya sebak.

Dalam pada itu, bapa arwah juga memohon maaf bagi pihak anaknya sekaligus berharap mereka yang masih ada urusan dengan arwah dan masih belum selesai boleh bertemu dengannya.

Melihat ke ruangan komen, rata-rata warganet turut sebak mendengar ucapan bapa arwah. Malah, mereka juga mendoakan agar urusan keluarga serta arwah dipermudahkan.

Ibu bapa cerminan anak-anak

Berat kehilangan anak

Cara ayah macam imam masjid

Bergetar suara ayahnya

Anda masih keseorangan?

1,050,000 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen