Tiba2 datang nak buka pintu, wanita cemas lelaki tak dikenali cuba ceroboh kereta

Oleh: Zuzu Yasmine

Malang biasanya tidak berbau, sebab itu kita perlu sentiasa berhati-hati tidak kira dimana pun jua. Terutama kepada wanita mahupun gadis yang kerap menjadi mangsa pelbagai kejadian tidak diingini.

Lelaki tak dikenali cuba buka pintu kereta.

Sama seperti video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok dikenali sebagai Emmma Zack apabila berkongsi detik cemas yang dialaminya.Dalam video tersebut dapat dilihat, seorang lelaki datang mendekati keretanya dan mencuba membuka pintu kenderaannya.

@emmazack521 #fypシ ♬ Creepy, scary, horror, synth, tension - Sound Production Gin


Dia yang duduk seorang diri di dalam kereta berkenaan bernasib baik apabila mengambil tindakan pantas dengan mengunci kenderaanya itu.


Setelah beberapa kali percubaan, lelaki tidak dikenali itu pergi meninggalkan kereta berkenaan.Melihat ke ruangan komen, rata-rata warganet turut mengambil kejadian tersebut sebagai pengajaran.

Malah, warganet turut berpesan bahawa sesiapa yang berdepan akan kejadian ini perlu mendapatkan perhatian ramai dengan menekan hon kereta.

Pengajaran untuk semua

Kena hon kuat-kuat 

Bahaya kalau perempuan sorang-sorang

Anda masih keseorangan?

1,050,000 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen