Buat 'content' macam Ryan Bakery, netizen minta pemuda jadi diri sendiri. -"Tak best meniru..."

 

Gara-gara mengahsilkan 'content' seakan-akan Tiktokers berbakat, Ryan Bakery, video pemuda ini menerima kritikan hebat daripada warganet.

 

Dituduh tiru Ryan Bakery

Menerusi beberapa video yang dimuat naik, menyaksikan gelagatnya melakonkan semula pengalamannya sewaktu berada di era 90-an.

 

@mohdridwanwahab ponteng sekolah dulu-dulu menjadikan kita orang sekarang.Sape xkenal cikgu said....kalo kantoi dengan die insaf sampai hujung tahun hahaha.#abampolistukangmasak ♬ River Flows in You - Yiruma

@mohdridwanwahab kenangan kene roket macam nie zaman2 sekolah dulu senak die xboleh bawa bincang.Tak gie toilet seminggu wei hahaha...#AbamPolisTukangMasak #fypシ #fyp ♬ original sound - mohdridwanwahab

@mohdridwanwahab nikmatnye mandi sungai masa ponteng sekolah zaman dulu hahaha.waijib jgn kasi spender basah je nanti kantoi.Jgn ditiru aksi ini lakonan mengimbau zaman 80an-90an.#AbamPolisTukangMasak #fypシ #fyp ♬ River Flows in You - Yiruma

 

Style bedak pun sama

Tidak dengan itu, pemuda terbabit juga turut tampil dengan gaya Ryan yang sering memakai bedak di muka serta berpakaian ala-ala pelajar sekolah bagi menghidupkan lagi watak yang dibawa.

@mohdridwanwahab Ragam budak2 sekolah tadika zaman dulu sebab takut sgt nak bagitau cikgu sampai terberak dalam seluar...🤣🤣🤣#AbamPolisTukangMasak ♬ Instrumen Piano Sedih - kucing tetangga

 

"Buat benda lain bos"

Meninjau ke ruangan komen, ramai menasihatinya agar tampil dengan 'content' berbeza dengan tidak meniru daripada mana-mana pihak.

"Nak ikut ikon lah tu"

"Saya tak gelak..."

Demikian kerana akan lebih menampakkan ketulenan sesebuah video daripada cuba meniru tetapi kelihatan hambar.

"Moga dapat ilham fresh"

 

Anda masih keseorangan?

1,113,912 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen