Katakan Selamat Tinggal Kepada 4 Perkara Ini Selepas Anda Berkahwin.

Perkahwinan ialah satu perkara yang memerlukan kompromi dan dipenuhi kepercayaan oleh kedua-dua pasangan. Ia sangat berlainan dengan menjalinkan satu hubungan. Apabila anda berkahwin, anda perlu menyesuaikan diri dengan satu keadaan yang baru. Maka dengan itu, anda tidak boleh melakukan apa yang anda mahukan. Apabila berkahwin ini, anda per bersedia untuk tinggalkan empat perkara ini dalam hidup anda. Mari ketahui.1. Tidak memberi pesan atau alasan.

Sesetengah orang beranggapan mereka tidak bertanggungjawab ke atas sesiapa walaupun sudah berkahwin. Anda sebenarnya, tidak boleh menganggap bahawa pasangan anda akan baik-baik saja dengan segala-galanya. Mereka ini hanya ingin tahu ke mana anda pergi dan dengan siapa. Jadi tinggalkan pesan atau alasan jangan membiarkan mereka tertunggu-tunggu.

2. Meletakkan diri anda yang pertama.

Pada ketika ini hubungan adalah yang utama, kemudian barulah anda. Anda tidak boleh memenuhi segala keinginan anda sendiri, sebaliknya anda perlu penuhi keinginan hubungan itu dahulu baru keinginan anda.

3. Mengalihkan kebimbangan.

Jika seseorang memberitahu anda untuk menukar gaya hidup anda atau tidak melakukan sesuatu yang anda suka lakukan lagi, anda akan menjadi marah. Anda akan berfikir bahawa mereka bukan sesiapa untuk memberitahu anda apa yang perlu dilakukan atau apa yang tidak boleh dilakukan. Anda seorang dewasa yang boleh membuat keputusan sendiri, bukan? Salah. Jika seseorang cuba mengawal anda, anda perlu mengawalnya kembali, bagaimanapun, jika seseorang sedang berusaha melakukan sesuatu untuk kebaikan anda, maka anda tidak boleh membuang keprihatinan mereka. Terutama, jika orang itu adalah pasangan anda.


4. Membebaskan diri anda.

Ia tidak bermaksud bahawa anda perlu sentiasa mengekalkan daya tarikan anda apabila anda bersama pasangan anda. Anda bersama mereka 24/7! Anda tidak boleh kelihatan sempurna sepanjang hari, setiap hari. Pasangan anda perlu mencintai dan menerima kekurangan anda. Jangan cuba untuk menjadi sempurna di hadapan mereka.

Perkahwinan itu mudah sekiranya anda mampu memahami dengan baik. Anda perlu membuat beberapa perubahan di sana sini, tetapi perubahan itu demi kebaikan diri anda dan hubungan anda.

Anda masih keseorangan?

6 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah laman web cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen