7 Tanda Dia Terus Setia Dan Tak Akan Berpaling Darimu.

Oleh: Rafi

Rasanya tidak ada yang paling membahagiakan dan membuatkan hati tenang selain memiliki pasangan yang setia. Berasa dengan pasangan yang setia, kita akan merasa nyaman dan tidak cemas akan hal-hal yang diinginkan. Bahkan sebuah hubungan yang berlandaskan dengan kesetiaan akan menghadirkan kebahagiaan. Untuk ketahui kesetiaan seorang lelaki, ianya sesuatu yang amat sukar. Tetapi untuk melihat kesetiaanya itu, boleh dinilai melalui perbuatannya. Berikut adalah 7 tanda dia terus setia dan tak akan berpaling dari dirimu wahai Ladies!!1. Saat ada masalah, dia tak lepas tangan.

Jika muncul sebarang masalah, dia bukan jenis yang hilang begitu sahaja. Dia akan membantu mu dan bersama-sama mencari jalan keluarnya.

2. Dia selalu membuatkan anda ketawa.

Jika dia memang jujur mencintai mu, dia akan selalu berusaha untuk membuatmu bahagia. Berbagai cara untuk membuatkan anda ketawa. Ketawa anda adalah kebahagiaanya.

3. Minta maaf setelah melakukan kesilapan.

Hanya lelaki yang berani sahaja mahu minta maaf setelah membuat salah. Lelaki yang selalu menjadi rebutan adalah lelaki yang mengaku salah selepas melakukan kesalahan.4. Melayan keluarga anda dengan baik.

Untuk mengetahui tahap kebaikan hatinya, cuba perhatikan cara dia melayan ahli keluargamu. Jika dia melayan keluarga anda dengan baik, rasanya dia tak kan berpaling darimu.

5.Tidak mungkiri janji.

Bukan hanya janji manis di mulut sahaja. Jika sudah membuat janji, dia akan berusaha untuk menepatinya walaupun ada halangan yang cuba menghalang.

6. Orang pertama membantu jika anda ada masalah.

Jika anda mengalami sebarang masalah, dialah orang pertama yang akan hadir untuk membantumu. Dia akan cuba lakukan apa sahaja untuk membuatkan anda rasa lebih baik.

7. Mengambil berat tentang dirimu.

Dia cukup tahu hal-hal kecil dan sederhana tentang diri anda. Mulai dari bab makanan hinggalah perubahan kecil lain seperti gaya rambut gaya baju yang anda kenakan.

Anda masih keseorangan?

1,050,000 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen