Bakal Pengantin Nak Sorok Double Chin, Ini Cara Hilangkan Terus Double Chin Yang Ada.

Oleh: Zuzu Yasmine

Mesti ramai diantara kita yang berdepan dengan masalah double chin ini. Kalau orang perempuan boleh tutup dengan tudung double chin mereka, tapi kalau orang lelaki ini tak akan nak pakai tudung pula. Tentunya tak boleh.

Sesiapa yang memiliki double chin ini tentunya berdepan dengan masalah tak yakin nak ambil gambar atau selfie. Mana tidaknya, angle mana-mana pun tentunya akan nampak double chin tu.Kenapa ada double chin?

Bahagian leher kita biasanya akan menunjukkan tanda-tanda penuaan ataupun naiknya berat badan. Ini disebabkan kulit di bahagian leher lebih nipis berbanding bahagian badan yang lain.

Namun, ada beberapa senaman muka yang boleh membantu anda memerangai perubahan ini.

1. Senaman gerakkan rahang bawah2. Bentukkan mulut anda dalam huruf “O” dan bertahan selama 5 saat. Ulangi senaman ini beberapa kali. Boleh cuba dengan huruf “E”.3. Duduk dengan tegak, letakkan kedua tangan anda di belakang kepala dan tekan belakang kepala tanpa memiringkan kepala. Bertahan dalam kedudukan ini selama 10 saat.4. Duduk tegak. Condongkan kepala anda ke belakang dan buka mulut anda. Cuba sampaikan bibir atas anda dengan bibir bawah tanpa menyatukan gigi. Ulangi senaman ini beberapa kali.Lakukan senaman ini 1 atau 2 kali sehari kalau nak nampak hasil yang baik.

Lagipun senaman-senaman ini bagus untuk penjagaan leher dan mampu meningkatkan aliran darah dan memperkaya kulit dengan oksigen.

Rajin-rajin amalkan, lepas ini tak malu lagi nak ambil gambar.Anda masih keseorangan?

1,050,000 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen