Terlihat gigih menghafaz al-Quran, ramai gadis berhajat mahukan suami seperti pemuda ini

Impian setiap perempuan apabila mencari pasangan hidup tentunya yang tahu akan agama serta mampu mengimamkan solat selepas berumah tangga nanti.

Malah mampu kemahiran membaca al-Quran juga penting agar dapat mengajar anak-anak akan kitab suci itu suatu hari nanti.Seperti lelaki yang berasal dari Indonesia ini, menerusi video yang dimuat naik di laman sosial TikTok menggunakan akaun @givelaftriyade.

Berdasarkan video berdurasi 19 saat tersebut, kelihatan pemuda berkenaan sedang bersemangat menghafaz ayat-ayat suci Allah sambil menutup kedua-dua belah matanya.Difahamkan, video tersebut dirakam sewaktu dia berada di dalam kelas di sekolahnya malah pemuda tersebut juga terlihat lengkap memakai pakaian seragam sekolah.Menjengah ke ruangan komen, rata-rata para gadis telah memuji kegigihan serta ketampanan pemuda berkenaan. Bahkan, warganet juga berharap agar pemuda berkenaan menjadi calon pasangan hidup mereka kelak.

Anda masih keseorangan?

6 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah laman web cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen