Waris pesakit degil nak melawat, punca pengawal keselamatan mengamuk luar wad

Baru-baru ini, tular sebuah video pertelingkahan dipercayai melibatkan pengawal keselamatan di sebuah hospital dengan seorang waris keluarga pesakit.

 

Pengawal keselamatan mengamuk

Dalam sorotan berdurasi 1 minit 28 saat itu memaparkan situasi  agak tegang di laluan pejalan kaki apabila pengawal terbabit mengamuk.

 

 

Walau bagaimanapun, mujur sempat ditahan dan ditenangkan oleh rakan setugas yang lain, bimbang andai dia bertindak di luar kawalan.

Waris pesakit tak faham peraturan

Memetik sumber Sinar Harian, kes yang difahamkan berlaku di Hospital Teluk Intan itu telahpun dilaporkan kepada pihak polis.

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Ahmad Adnan berkata, siasatan awal mendapati punca insiden adalah disebabkan isu menghantar salinan sinar-X oleh pihak waris kepada pesakit yang berada di wad perempuan di luar waktu melawat.

"Tempoh lawatan yang dibenarkan oleh pihak hospital bermula dari 12.30 tengah hari hingga 2 petang bagi sesi pagi manakala sesi petang bermula dari 4.30 petang hingga 7 malam. Kejadian didapati berlaku pada 11 malam,”

"Keengganan pihak waris dalam mematuhi peraturan telah menimbulkan provokasi kepada pengawal yang sedang bertugas sehingga berlakunya pertengkaran.

-Ahmad Adnan-

Pengawal keselamatan buat laporan

Beliau berkata, pengawal akan membenarkan waris masuk jika individu yang menjaga pesakit ditukar ganti memandangkan hanya seorang dibenarkan berada dalam wad pada satu masa.

"Laporan polis yang dibuat oleh pengawal keselamatan yang terlibat di dalam video tular di media sosial telah diambil tindakan dan dirujuk kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia untuk dipadamkan,”

-Ahmad Adnan-

 

Anda masih keseorangan?

1,050,000 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen