Kejohanan bina badan di Kedah jadi bualan. -"Perempuan pun ada?"

Jika sebelum ini, Kedah Fashion Week menjadi bualan hangat susulan tular gambar tetamunya memakai pakaian separuh terlanjang, kini pertandingan mencari Mr Malaysia 2022 di Kedah pula menjadi sorotan netizen.

 

Acara bina badan di Kedah jadi bualan

Demikian selepas mendapati majlis Kejohanan Bina Badan peringkat Kebangsaan yang dianjurkan oleh Persekutuan Bina Badan Malaysia (MBBF) turut disertai oleh peserta wanita.

 

Ketegori wanita pun ada?!

Menurut Setiausaha Eksekutif persekutuan tersebut, Mohd Riduan Anan berkata, sebanyak 17 kategori yang dipertandingkan pada edisi Mr Malaysia kali ini turut mempertandingkan kategori wanita.

"Penganjuran Mr Malaysia adalah peluang kita untuk mencari atlet berbakat yang boleh diketengahkan ke peringkat lebih tinggi termasuk di Sukan SEA Kemboja tahun depan yang sekali lagi menawarkan acara bina badan.

"Atlet daripada semua 14 negeri mengambil bahagian dengan negeri seperti Sarawak, Kuala Lumpur serta Kedah selaku tuan rumah boleh dikatakan menyertai hampir semua kategori dipertandingkan."

 

Mungkin imej 7 orang, orang berdiri dan teks yang berkata 'Terkini Sensasi 21h6 21h MR MALAYSIA 2022 Acara berlangsung di Hotel Grand Alora, Alor Setar, Kedah.... Best Poser dimenangi oleh Atlet Bina Badan Wanita dari Sabah iaitu Junaidah Ahmad. Beliau juga menjuarai kategori Bina Badan Wanita. Kredit: TegapTv Malaysia REMAJA 70kg bawah E: NA BABAN LELAKI (SENIOR) Light 55kg bawah Fly 55- 60kg Bantam Light LASTERS (45 TAMUN THLETICS ATAS) WOMES ATLETIN 5-70kg 26- GRAND ALORA DITAJA OLEH: TAP S NUTRITIO HATSU TRADING MALAYSIA AYSIA 20 MALAYSIA 202 EJOHANAN KEBANGSAAN AHAN MARS R8E OLEN'

"MB Kedah tak meroyan ke?"

Bagaimanapun, pertandingan tersebut menjadi bahan tawa orang ramai selain mempersoalkan kebenaran pihak atasan membenarkan acara sedemikian, terutamanya apabila melibatkan kaum wanita.

"Macam ni tak berbunyi pula"

"Bersangka baik jelah"

Anda masih keseorangan?

1,050,000 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah platform cari jodoh muslim dan hampir 10,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen